In de horeca moet iedereen een eigen zitplaats hebben. Ook is een gezondheidscheck verplicht en moet iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. U blijft thuis bij klachten. Dit geldt dus ook bij bruiloften.

Vaste zitplaats verplicht

Bij binnen- en buitenlocaties in de horeca is een vaste eigen zitplaats verplicht voor u en uw gasten. Er mag op een trouwlocatie dus niet van plek gewisseld of gedanst worden.

Gezondheidscheck verplicht

Op binnen- en buitenlocaties moet bij iedereen van tevoren een gezondheidscheck gedaan zijn. Bij een gezondheidscheck (ook wel triage genoemd) vraagt een medewerker van de locatie of de bezoeker verkouden is of koorts heeft.

1,5 meter afstand houden

Op alle locaties moet 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kunnen worden. Personen van verschillende binnen- en buitenlocaties mogen elkaar niet tegenkomen. Looproutes moeten 1,5 meter van elkaar af liggen. Ook moet elke locatie eigen toiletten hebben.

Thuisblijven bij klachten

Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.